Nyheter

RUINERT: Teatret i Mariupol, avbildet mandag 4. april.

Russland: 32 angrep i Ukraina natt til tirsdag

Russiske styrker utførte angrep mot 32 militære mål i Ukraina natt til tirsdag, opplyser myndighetene i Moskva. – Våre soldater er modige, kompetente og effektive, sa Putin tirsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Igor Konasjenkov, en talsperson i forsvarsdepartementet i Moskva, sier at et BUK-M1 luftvernanlegg, ammunisjonslagre og en hangar tilhørende ukrainske luftforsvarsstyrker ble ødelagt i angrepene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Moskva bekrefter også at det har vært harde kamper i Mariupol, der russiske styrker er blitt anklaget for å ha tatt i bruk kjemiske våpen. Meldingene er ikke bekreftet og er blitt avvist av Moskva.

– De gjenværende ukrainske styrkene som er fanget på jern- og stålverket Iljitsj, gjorde et mislykket forsøk på å bryte seg ut av byen, sier Konasjenkov.

Ifølge talspersonen var det rundt 100 ukrainske soldater som forsøkte å kjempe seg ut av sin beleirede posisjon. Rundt halvparten av dem ble drept, sier Konasjenkov.

Lokale myndigheter i Mariupol har varslet at minst 10.000 sivile er blitt drept.

Les også: Påstander om bruk av kjemiske våpen i Mariupol etterforskes.

Putin møtte Lukasjenko

Russlands president Vladimir Putin møtte tirsdag sin hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko. Putin sier angrepet på Ukraina var umulig å unngå.

Sky News melder at de to statslederne diskuterte situasjonen i Ukraina og sanksjonene fra Vesten. I etterkant av møtet tok Putin spørsmål fra journalister, noe han sjelden har gjort siden krigen startet.

Putin sa ifølge Tass at krigen i Ukraina var uunngåelig, og at Russland ikke kunne tolerere det han omtaler som et folkemord i Øst-Ukraina. Samtidig understreket han at verden ikke kan isolere Russland, uansett hvor mye Vesten prøver på det.

– Våre soldater er modige, kompetente og effektive, sa Putin.

Les også: Ukrainske styrker i Mariupol forbereder seg på siste slag.

MØTTES: Den hviterussiske presidenten Alexander Lukasjenko (t.v.) og Russlands president Vladimir Putin møttes tirsdag 12 april. Her avbildet på et møte i mars.

Vil «hjelpe innbyggerne i Donbas-republikken»

Den russiske presidenten fremhevet at han er trygg på at målene med det russerne omtaler som den militære spesialoperasjonen, vil bli nådd.

– Det er det absolutt ingen tvil om. Målene våre er forståelige og noble, sa Putin.

Hovedmålet er å hjelpe innbyggerne i Donbas-republikken, la han til.

Putin og Lukasjenko møttes i Blagovesjtsjensk helt øst i Russland, der det skal bygges et nytt romanlegg. Hviterussland er i likhet med Russland blitt ilagt sanksjoner fra flere vestlige land. Russland iverksatte angrepet på Ukraina delvis fra hviterussisk jord.

Les også: Ukraina sier krigen ikke ville ha funnet sted om landet var med i Nato.

Powered by Labrador CMS