Nyheter

SKADET: Satellittbilder viser russiske enheter langs veien og skader etter luftangrep ved landsbyen Popasna ved Sievjerodonetsk.
SKADET: Satellittbilder viser russiske enheter langs veien og skader etter luftangrep ved landsbyen Popasna ved Sievjerodonetsk.

Zelenskyj sier det pågår «ubeskrivelig vanskelige» kamper om byer i Luhansk

Ukraina holder stand mot tunge russiske angrep mot byene Sievjerodonetsk og Lysytsjansk i Luhansk, men styrkene står overfor «ubeskrivelig vanskelige» forhold.

Publisert

Det sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale lørdag, skriver New York Times.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Russiske og ukrainske styrker er i harde gatekamper i området ved Sievjerodonetsk, et viktig knutepunkt for jernbanen i Donbas-regionen øst i Ukraina.

Siden Russland ga opp offensiven mot Ukrainas hovedstad Kyiv i starten av krigen, har russerne rettet fokuset mot å ta over Donbas, der de har støttet separatister siden 2014.

Sievjerodonetsk er en av de viktigste byene som fortsatt er under ukrainsk kontroll, og med de nylige framskrittene der har Moskva kommet seg nærmere målet om å ta kontroll over Luhansk og på sikt hele Donbas, som grenser til Russland.

Den ukrainske generalstaben bekreftet lørdag at russiskstøttede separatister nå kontrollerer byen Lyman der det bor rundt 20.000 mennesker.

Byen har i ukevis blitt utsatt for harde luftangrep, og folk i Sievjerodonetsk har måttet lide seg gjennom det samme. Der har sivile i ukevis vært tvunget til å søke tilflukt under bakken i kjellere eller bomberom, uten stødig tilgang på strøm og vann.

Powered by Labrador CMS