Nyheter

MISSIL: En ukrainer bærer rstene av et russisk missil. Ifølge president Volodymyr Zelenskyjhar Russland skutt 2.275 raketter mot Ukraina siden 24. februar.

Zelenskyj: Putin er eneste russer jeg vil møte for å diskutere fred

Ukraina har utstedt arrestordre på landets tidligere president Viktor Janukovitsj. Dette er noen av de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina natt til tirsdag 24. mai.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Russland fører total krig mot Ukraina der målet er å forårsake så mange drepte og så store ødeleggelser som mulig, sier president Volodymyr Zelenskyj. Han oppgir at russiske styrker siden 24. februar har skutt 2.275 raketter, fordelt på 1.474 rakettangrep, mot Ukraina og at flesteparten har rammet sivile mål. I samme periode har Ukraina registrert over 3.000 russiske luftangrep, ifølge presidentens tall.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at president Vladimir Putin er den eneste russeren han vil møte for å diskutere fred.

Les også: Ukraina forbyr symbolene «Z» og «V»

Vestens holdning til Russland gjør at Moskva må vende seg østover i stedet for å søke samarbeid, mener utenriksminister Sergej Lavrov. Han nevner land som Kina, India og Iran.

Ukraina har utstedt arrestordre på landets tidligere president Viktor Janukovitsj. Kyiv anklager ham for forræderi. Janukovitsj har siden 2014 oppholdt seg i Russland.

Les også: FT: Ukraina skal ha fått norske Penguin-missiler

En gruppe soldater fra Colombia skal dra til Europa for å trene opp ukrainske soldater i minerydding. Det opplyser forsvarsdepartementet i Bogota.

Russiske styrkers angivelige tyveri av ukrainsk korn ser ut til å vokse i omfang, melder CNN, som viser til satellittbilder fra havnebyen Sevastopol på Krim-halvøya.

Powered by Labrador CMS