Nyheter

SLAG: Bakhmut ligger ved frontlinjen i Donetsk øst i Ukraina, og helt siden i sommer har det pågått et svært blodig slag om byen.
SLAG: Bakhmut ligger ved frontlinjen i Donetsk øst i Ukraina, og helt siden i sommer har det pågått et svært blodig slag om byen.

Zelenskyj: Over 1.100 russiske soldater døde på under en uke i Bakhmut

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at over 1.100 russiske soldater har dødd på under en uke i slaget om Bakhmut.

Publisert

– På under en uke, fra 6. mars, har vi drept over 1.100 fiendtlige soldater i Bakhmut-området alene, sa Zelenskyj i sin daglige videotale.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tallet er ikke bekreftet fra uavhengig hold. Bakhmut ligger ved frontlinjen i Donetsk øst i Ukraina, og helt siden i sommer har det pågått et svært blodig slag om byen.

Amerikanske Institute of the Study of War skrev tidligere søndag at den russiske offensiven i Bakhmut øst i landet ser ut til å ha stanset opp. Lørdag ble det meldt at russiske styrker kontrollerer den østlige delen av byen.

Forsvarsdepartementet i Moskva hevdet søndag at over 220 ukrainske soldater er drept i løpet av det siste døgnet. Ifølge meldingene fortsetter russiske soldater å angripe ukrainske stillinger i Donetsk.

Tallene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Lørdag meldte Ukraina at over 500 russiske soldater var drept eller såret i løpet av et døgn i forbindelse med slaget om byen. Heller ikke disse tallene er bekreftet av uavhengige kilder.

Powered by Labrador CMS