Nyheter

VIL TA TILBAKE: Alt russisk-okkupert territorium i Ukraina skal gjenerobres, også Donbas og Krim-halvøya, sier landets president Volodymyr Zelenskyj.

Zelenskyj: Alt okkupert territorium skal gjenerobres

Samtidig som det ukrainske militæret fortsetter motoffensiven øst i landet, lover president Volodymyr Zelenskyj å ta tilbake alt russisk-okkupert territorium i Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det virker kanskje for noen som at vi etter en rekke seire har en liten pause. Men dette er ingen pause. Dette er forberedelser på de neste aksjonene … Fordi Ukraina må være fritt – hele landet, sier Zelenskyj i sin videotale søndag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det inkluderer også Krim-halvøya og delene av Donbas som har vært kontrollert av russiskstøttede separatister siden 2014, sier presidenten.

Les også: Forsker: Ukrainsk seier kan føre til at Russland kollapser

De neste målene vil være å ta tilbake kontrollen over de viktige byene Mariupol, Melitopol og Kherson, ifølge Zelenskyj. Det ukrainske forsvaret sier at de lørdag sikret seg kontroll over Oskil-elva i Kharkiv-regionen. Den er viktig for potensielle videre aksjoner østover.

Powered by Labrador CMS