Nyheter

PLAN: Myndighetene i Kherson-regionen, innsatt av Russland, sier at planen er å spørre Moskva om å bli en del av Russland. Bildet er av russiske styrker under en demonstrasjon mot okkupasjonen, tatt den 7. mars 2022.

Russlands visestatsminister på besøk i Ukraina

Russlands visestatsminister besøkte tirsdag den russiskkontrollerte Kherson-regionen i den sørlige delen av Ukraina, ifølge russiske medier.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Regionen rundt havnebyen ved samme navn vil få «en verdig plass i vår russiske familie», uttalte Marat Khusnullin under besøket, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Russland innførte 1. mai russiske rubler som offisiell valuta i Kherson-regionen. For noen dager siden uttalte regionale myndigheter, innsatt av Russland, at planen er å be Moskva om få bli del av Russland.

Tidligere denne måneden uttalte den russisk-innsatte nestlederen i Kherson, Kirill Stremousov, at det verken vil bli holdt noen folkeavstemning eller gjort forsøk på å etablere regionen som egen republikk.

Han forklarte at folkeavstemning er uaktuelt, og viste til at en tilsvarende folkeavstemning på Krim-halvøya, etter den russiske annekteringen av halvøya i 2014, ikke er blitt internasjonalt anerkjent.

Ukrainske myndigheter er overbevist om at det de kaller russifisering av Kherson-regionen, ikke vil lykkes.

Powered by Labrador CMS