Nyheter

VED KHARKIV: Den russiske framrykkingen går ikke etter planen, ifølge det ukrainske forsvaret. På bildet er det ukrainske soldater som undersøker et ødelagt kjøretøy utenfor Kharkiv.

Russlands framrykking har bremset opp

Den russiske invasjonen av Ukraina går ikke etter planen, og framrykkingen går stadig saktere, ifølge det ukrainske forsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Fienden fortsetter sin offensive operasjon, men styrkenes framrykking går betydelig saktere, heter det i en kunngjøring fra den ukrainske generalstaben, gjengitt av BBC.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Invasjonen er nå inne i sin 13. dag, men både hovedstaden Kyiv og byen Tsjernihiv er fortsatt i ukrainske hender, blir det understreket.

– Okkupantene er demoralisert og står i økende grad bak plyndring og andre brudd på internasjonal humanitær lov som gjelder for militære konflikter, heter det i kunngjøringen.

Soldatene i den russiske invasjonsstyrken er demoralisert og framrykkingen har bremset kraftig opp, ifølge den ukrainske forsvarsledelsen. Denne russiske soldaten ble drept utenfor byen Kharkiv.

Russisk general kan være drept

Ifølge det ukrainske forsvarsdepartementet er enen høytstående leder i den russiske hæren er drept av ukrainske styrker i kamper nær Kharkiv.

Ifølge en uttalelse er det generalmajor Vitalij Gerasimov som er drept. Flere andre høytstående personer i den russiske hæren ble også drept og såret, ifølge uttalelsen.

Ifølge ukrainsk etterretning deltok Gerasimov i den andre krigen i Tsjetsjenia, samt Russlands militæroperasjon i Syria. Han hadde også fått medalje «for å hente tilbake Krim», melder BBC , med henvisning til de ukrainske kildene.

BBC kan ikke bekrefte innholdet i uttalelsene, og russiske myndigheter har ikke kommentert saken.

Powered by Labrador CMS