Nyheter

PROVOKASJON: – Nynazister har skutt mot sivile. Dette er en terrorhandling, sier Russlands president Vladimir Putin om de påståtte ukrainske angrepene i Brjansk-regionen i Russland.

Russland hevder å ha avverget ukrainsk angrep på russisk side

Russland sier de har presset «ukrainske terrorister» som angivelig tok seg inn i Brjansk-regionen tilbake over grensen. Ukraina kaller anklagene en provokasjon.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– For å unngå sivile tap og skade på sivil infrastruktur, har fienden blitt presset inn på ukrainsk territorium, heter det i en uttalelse fra den russiske sikkerhetstjenesten FSB torsdag kveld.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tidligere på dagen hevdet Russland at «ukrainske terrorister» hadde tatt seg inn i to landsbyer i Brjansk-regionen, som grenser til Ukraina, og tatt innbyggere som gisler i en av dem.

– Nynazister har skutt mot sivile. Dette er en terrorhandling. Men Russland vil ha overtaket også denne gangen, sa president Vladimir Putin på russisk TV torsdag ettermiddag ifølge Ritzau.

Påstand om sabotørangrep

Kreml-talsmann Dmitrij Peskov sa at det ble tatt grep for å utslette den ukrainske gruppen, og at Putin ble holdt løpende orientert om situasjonen.

– Soldater fra nasjonalgarden konfronterte dem, siterer det statlige nyhetsbyrået Tass en kilde i den russiske sikkerhetstjenesten på.

Brjansk-guvernør Aleksandr Bogomaz sier at gruppen skjøt og drept en person etter å ha tatt seg inn i Russland, og at den russiske hæren svarte på angrepet.

– En innbygger er drept og et ti år gammelt barn er såret, skriver han på Telegram.

Dette er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Avviser påstandene

Mykhailo Podoljak, rådgiver til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, kaller anklagene «klassisk, overlagt provokasjon» for å rettferdiggjøre angrepet på Ukraina.

– Russland ønsker å skremme folket sitt for å rettferdiggjøre angrepet på et annet land, og den økende fattigdommen etter krigsåret, skriver han på Twitter.

Det er ikke første gang at Russland anklager Ukraina for å angripe og drive sabotasje i grenseområdene.

I desember hevdet FSB at en sabotasjegruppe bestående av fire ukrainere var «eliminert» etter at de forsøkte å ta seg inn i Brjansk-regionen.

Powered by Labrador CMS