Nyheter

AVVIST: Russland mener det er bra at Tesla-gründer Elon Musk tenker på fredelige løsninger på krigen i Ukraina, men avviser forslaget hans, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov.

Russland avviser Elon Musks foreslåtte fredsløsning

Kreml sier det er positivt at Tesla-gründer Elon Musk tenker på mulige løsninger på krigen i Ukraina, men avviser forslagene han la fram.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er positivt at noen som Elon Musk leter etter en fredelig vei ut av situasjonen, sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov tirsdag, ifølge det statlige nyhetsbyrået Ria Novosti.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Men med tanke på å holde folkeavstemninger, så har innbyggerne allerede sagt sin mening. Her kan ingenting annet gjelde, la han til.

Svaret kom etter at Musk foreslo at Ukraina skulle bli nøytralt og at ukrainerne skal si fra seg den annekterte Krim-halvøya.

I tillegg foreslo han at det skal holdes FN-overvåkede folkeavstemninger om løsrivelse fra Ukraina i de fire russisk-okkuperte områdene av Ukraina som ble formelt annektert forrige uke, da etter det Russland hevder er legitime folkeavstemninger, men avstemningene blir internasjonalt betraktet som alt annet enn frie og rettferdige.

Forslaget ble møtt med raseri fra ukrainsk hold. Blant annet ba landets ambassadør til Tyskland Musk om å dra til helvete.

Powered by Labrador CMS