Nyheter

Kremls talsmann Dmitrij Peskov (til høyre) lytter til sjefen, Russlands president Vladimir Putin, på en pressekonferanse i Moskva i desember.
Kremls talsmann Dmitrij Peskov (til høyre) lytter til sjefen, Russlands president Vladimir Putin, på en pressekonferanse i Moskva i desember.

Putins talsmann: Vesten og Russland på helt ulike spor

Russland og Vesten er på totalt forskjellige spor, på tross av intensivt diplomati om Ukraina og østeuropeisk sikkerhet, ifølge Kreml-talsmann Dmitrij Peskov.

Publisert

– Det finnes noe forståelse mellom oss. Men generelt, i prinsippet, kan vi nå si at vi blir stående i forskjellige spor, i totalt forskjellige spor, sier Peskov i et intervju med CNN sendt søndag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Og dette er ikke bra. Det er urovekkende, tilføyer president Vladimir Putins talsmann.

På spørsmål om muligheten for en russisk invasjon av Ukraina, svarer Peskov:

– Ingen truer noen med en militær handling. Det ville bare vært galskap å gjøre det. Men vi er klare til å utføre mottiltak, sier talsmannen.

Krav om garanti

Russland anklages for å ha mobilisert rundt 100.000 soldater nær Ukrainas grenser, og Putin krever en garanti fra Nato om at nabolandet ikke vil bli medlem av forsvarsalliansen.

Høytstående representanter fra Russland og USA holdt nylig flere samtalerunder i Genève, uten noen tegn til gjennombrudd.

Vestlige land har gjentatte ganger advart Russland om «massive» konsekvenser dersom de angriper Ukraina igjen, men trolig er det i så fall snakk om nye sanksjoner.

USA vil dele plan

USA vil i løpet av de neste dagene presentere sine neste planlagte trekk i den fastlåste konflikten, ifølge landets nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan.

– Men hovedpoenget her er at vi er klare uansett. Hvis Russland vil fortsette med diplomati, er vi absolutt klare til å gjøre det i tett samarbeid med våre allierte og partnere, sa Sullivan til CBS søndag.

– Hvis Russland går i retning invasjon og opptrapping, er vi klare for det også, med en robust respons, tilføyde han.

Powered by Labrador CMS