Nyheter

ØDELAGT: Ingen er trygge noe sted i Donetsk-regionen, lød beskjeden fra regionens ordfører torsdag. Bildet er fra et ødelagt bygg i byen Kramatorsk i Donetsk, øst i Ukraina. Bildet er tatt 21. mai.

Ordfører: Ingen innbyggere i Donetsk er trygge

Det er ingen byer eller områder i Donetsk-regionen øst i Ukraina hvor det er trygt å oppholde seg, sier regionens guvernør Pavlo Kyrylenko.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er ekstremt farlig for innbyggerne å oppholde seg i regionen på grunn av kampene som pågår i byene Lysytsjansk og Sievjerodonetsk, sa Kyrylenko torsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Prioriteten nå er å stanse russiske styrkers opptrapping i byene Slavjansk og Kramatorsk som ligger rundt 80 kilometer lenger vest, la han til. Han sa at 45.000 personer har valgt å bli i Kramatorsk, som er omtrent en tredel av befolkningen som bodde der før krigen.

Det pågår evakuering av sivile, sa Kyrylenko videre. Onsdag ble 251 personer tatt ut av området. Matleveranser har fortsatt i hele Donetsk-regionen til tross for strømbrudd og periodevise kutt i forsyninger av vann og mat, la han til.

Powered by Labrador CMS