Nyheter

SIGNALER: I dette bildet utgitt av det Russiske Utenriksdepartementets Pressetjeneste, snakker Russlands utenriksminister Sergey Lavrov til media etter å ha talt til statsdumaen, underhuset i det russiske parlamentet i Moskva, Russland, onsdag 26. januar 2022.

Lavrov gir signaler om mulig nedtrapping

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov råder president Vladimir Putin til å fortsette samtalene med Vesten og sier at det alltid er mulig å komme til enighet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lavrovs budskap ble framført i et nøye regissert møte med Putin mandag. Møtet ble holdt etter flere dager med hektisk telefondiplomati for å trappe ned Ukraina-krisen. USA har advart om at det kan komme en russisk invasjon i Ukraina når som helst.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Ukraina ber om møte med Russland

— Som leder for utenriksdepartementet må jeg si at det er alltid en mulighet til å bli enige, sa Lavrov til Putin.

Lavrov ble på møtet bedt om å kommentere samtalene med Vesten og svarte på en måte som kan tyde på at Russland er innstilt på å trappe ned konflikten og få i stand en sikkerhetsavtale med USA og Nato.

— Er det en mulighet for å komme til enighet med våre partnere om sentrale spørsmål, eller er det et forsøk på å trekke oss inn i en endeløs forhandlingsprosess? spurte Putin under møtet.

— Våre muligheter er langt fra uttømt, og samtalene bør absolutt ikke fortsette i det uendelige, men jeg vil foreslå at vi fortsetter med dem, svarte Lavrov.

Les også: Ungarns statsminister sier han frykter flyktningbølge fra Ukraina

Lavrov viste til at USA har åpnet for å føre samtaler om et tak på rakettutplasseringer i Europa, restriksjoner på militærøvelser og andre tillitsskapende tiltak.

Han la også vekt på at Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til Moskva for å ha samtaler med Putin tirsdag.

Powered by Labrador CMS