Nyheter

MØTE: Russlands president Vladimir Putin og forsvarssjef Valerij Gerasimov fotografert under et møte lørdag.

Kreml: – Putin har diskutert Ukraina-strategi med militærtopper

Russlands president Vladimir Putin møtte fredag en rekke militære ledere for å diskutere strategien i Ukraina, opplyser Kreml.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge uttalelsen hadde han et møte med forsvarsminister Sergej Sjojgu og forsvarssjef Valerij Gerasimov, samt egne møter med lederne for de ulike delene av militæret. Putin brukte hele dagen på møtene, skriver Kreml lørdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg vil gjerne høre deres forslag til hva vi skal gjøre på kort og mellomlang sikt, sier Putin på et av møtene, ifølge et klipp som er vist på russisk fjernsyn.

Etter en rekke tilbakeslag på slagmarken har Russland siden oktober ført en luftkrig mot Ukraina, spesielt rettet inn mot landets infrastruktur. Frankrike og EU har kalt bombingen og de store lidelsene de påfører det ukrainske folk, for en krigsforbrytelse.

Så sent som fredag avfyrte landet flere titall raketter mot ukrainske mål. Flere av dem skal ha blitt skutt ned av ukrainsk luftforsvar, men minst 16 traff sine mål og forårsaket store ødeleggelser.


Powered by Labrador CMS