Nyheter

STRAFFELEIR: Busse frakter ukrainske soldater fra stålverket Azovstal i Mariupol til i Olenivka 17. mai
STRAFFELEIR: Busse frakter ukrainske soldater fra stålverket Azovstal i Mariupol til i Olenivka 17. mai

Dette skjedde i Ukraina i natt

Den russiske hæren har plassert over 3.000 sivile fra Mariupol i en tidligere straffeleir nær Olenivka i Donetsk-regionen, ifølge ukrainske myndigheter. Dette er noen av de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina natt til onsdag 18. mai.

Publisert

Det jobbes med å hente ut de gjenværende ukrainske soldatene som er i stålverket Azovstal i beleirede Mariupol, sier president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale. Det er usikkert hvor mange ukrainske soldater som fortsatt er i stålverket. Mandag ble 264 ukrainske soldater evakuert til russiskkontrollerte byer.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Europa begår «økonomisk selvmord» som følge av sanksjonene mot russisk energi, hevder president Vladimir Putin. Utfasing av russisk olje og gass er lite gjennomtenkt og kommer bare til å skade Europa selv i form av høyere energipriser og økt inflasjon, ifølge presidenten. Han hevder at sanksjonene bare har bidratt til å øke Russlands inntekter og at landet nå satser på å selge olje og gass til andre land.

Les også: Norge bedt om å evakuere ukrainske soldater

Den russiske hæren har plassert over 3.000 sivile fra Mariupol i en tidligere straffeleir nær Olenivka i Donetsk-regionen, ifølge ukrainske myndigheter. Ukrainas ombud for menneskerettigheter Ljudmyla Denisova kommer med påstanden etter at det i går ble observert sju busser som fraktet med seg ukrainske soldater fra stålverket i Mariupol, til en annen tidligere straffekoloni nær Olenivka.

USA samarbeider tett med europeiske allierte i et forsøk på å få på plass ruter som kan brukes til å frakte ut korn fra Ukraina, ifølge CNN, som har snakket med flere diplomatkilder fra USA og europeiske land. Russland har blokkert ukrainske skip fra å forlate ukrainske havner med korn. Ukrainsk kornproduksjon er viktig for matforsyning verden rundt, spesielt i Afrika og Midtøsten.

Les også: Mer enn én av fire nordmenn frykter Russland

Russlands visestatsminister besøkte i går den russiskkontrollerte Kherson-regionen i den sørlige delen av Ukraina, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået RIA Novosti. Under besøket sa Marat Khusnullin at regionen vil få «en verdig plass i vår russiske familie».

Powered by Labrador CMS