Nyheter

TEATER: Kombinasjonsfoto som viser teaterbygningen i Mariupol 14. mars (til venstre) og den samme bygningen 29. mars, etter at den var blitt bombet 16. mars.

CNN: Russere i gang med utgravinger i utbombet teaterbygning i Mariupol

Russland har satt i gang en omfattende utgraving i den utbombede teaterbygningen i den russiskkontrollerte ukrainske havnebyen Mariupol, ifølge CNN.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Teaterbygningen i Mariupol ble bombet 16. mars. Ukrainske myndigheter mener at minst 300 sivile som hadde søkt tilflukt der, ble drept i angrepet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Flere satellittbilder som er tatt av det private amerikanske selskapet Maxar Technologies i perioden fra 29. april til 6. mai viser stadig større aktivitet ved teateret, ifølge en gjennomgang CNN har foretatt.

En kran er reist på stedet. Flere lastebiler kan også ses utenfor og rundt bygningen. Noen av dem står parkert på et stort skilt der det står skrevet «barn» og som ble skrevet før teateret ble bombet.

CNN har bedt det russiske forsvarsdepartementet, den ukrainske regjeringen og FN om kommentarer. Røde Kors opplyser at de ikke har folk i byen og ikke er del av noe utgravingslag.

Den ukrainske regjeringen har anklaget Russland for å ha gjennomført luftangrep mot teateret, der kvinner, barn og eldre hadde søkt tilflukt. Russland har gjentatte ganger avvist å ha angrepet teateret og i stedet hevdet at det var Azov-regimentet, som er del av den ukrainske hæren i Mariupol, som ødela teateret. Det er en påstand som Russland ikke har lagt fram bevis for.

Powered by Labrador CMS