Nyheter

KANON: Ukrainske soldater tester det svenske våpensystemet Carl Gustaf M4 under en treningsøvelse næt Kharkiv, Ukraina 7.april.
KANON: Ukrainske soldater tester det svenske våpensystemet Carl Gustaf M4 under en treningsøvelse næt Kharkiv, Ukraina 7.april.

USA tror Russland vil angripe forsyningsruter for våpen

Rutene som brukes til å levere våpen til Ukraina, kan bli et mål for russiske angrep, tror USA, som mener russerne vil prøve å bremse eller hindre forsyningene.

Publisert

De russiske styrkene har utført forholdsvis få angrep mot bevegelig mål som tog og lastebilkolonner, men de kan ødelegge broer, veier og jernbanestrekninger som brukes til å få våpen og forsyninger inn i landet, sier en tjenestemann i det amerikanske forsvaret, ifølge CNN.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Selv om russerne skulle lykkes med dette, vil de ikke kunne stanse forsendelsene helt, sier tjenestemannen. Til det er det simpelthen for mange leveranser.

USA og andre vestlige land har så langt levert rundt 70.000 panservernvåpen og 30.000 luftvernraketter, samt utskytingsramper for disse, sier tjenestemannen. Onsdag ble det kjent at også Norge har levert et luftvernsystem til Ukraina, i tillegg til minst 4.000 panservernraketter.

Les også: Russland har gitt ukrainske styrker i Mariupol et nytt ultimatum

Powered by Labrador CMS