Nyheter

ETTER SAMTALE: Pentagon-talsmann John Kirby mener det ikke er grunn til optimisme etter at Joe Biden og Vladimir Putin snakket sammen lørdag.

USA: Ingen grunn til optimisme etter samtale mellom Biden og Putin

Det er ingen grunn til å være optimistisk etter at de to presidentene Joe Biden og Vladimir Putin lørdag snakket sammen om Ukraina-situasjonen, ifølge Pentagon.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det finnes ingen tegn til at ting beveger seg i riktig retning. Det finnes absolutt ikke noen tegn til at Putin har intensjoner om å trappe ned. Og det er i alle fall ingen tegn til at han forplikter seg til en diplomatisk tilnærming fremover, sier Pentagon-talsmann John Kirby.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Så det gir oss ingen grunn til optimisme, sier han.

Biden snakket lørdag med sin russiske motpart i en timelang telefonsamtale. Samtalen skal ikke ha resultert i noen konkrete gjennombrudd, men de to ble enige om å fortsette dialogen. Biden skal søndag også snakke med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, og diplomatiet jobber for tiden på høygir for å senke spenningsnivået i Ukraina-situasjonen.

Les også: Blinkens rundtur i Stillehavet ble overskygget av Ukraina

Powered by Labrador CMS