Nyheter

STØTTE: De kommende ukene begynner USA overføring av 4,5 milliarder dollar i budsjetthjelp, et beløp som tilsvarer mer enn 45 milliarder kroner.
STØTTE: De kommende ukene begynner USA overføring av 4,5 milliarder dollar i budsjetthjelp, et beløp som tilsvarer mer enn 45 milliarder kroner.

USA ber allierte få fart i Ukraina-hjelpen

USAs finansminister Janet Yellen oppfordrer landets allierte til å få fortgang i den økonomiske hjelpen til Ukraina så de kan fortsette motstandskampen mot Russland.

Publisert

– Vi ber våre partnere og allierte om å være med oss ved å raskt oppfylle eksisterende forpliktelser til Ukraina og ved å gjøre enda mer, sa Yellen da hun tok imot sin ukrainske motpart Serhij Martsjenko i Washington tirsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Overrasket og meget bekymret over Jay Mayen-rapport

Yellen sa at raskere og større hjelp vil gjøre Ukraina i bedre stand til å holde i gang nødvendige offentlige tjenester og ta fatt på oppgaven med å gjenoppbygge landet og få økonomien i gang.

Yellen la vekt på at USA de kommende ukene begynner overføring av 4,5 milliarder dollar i budsjetthjelp, et beløp som tilsvarer mer enn 45 milliarder kroner og som Kongressen vedtok 30. september.

Les også: Dette er reglene som gjelder i krig

– Vi er forpliktet til å få overført denne finansieringen til dere så fort som mulig, fordi vi vet hvor viktig det er å støtte den tapre motstandskampen mot Russlands ulovlige invasjon, la hun til ved Martsjenkos side.

Beløpet er del av en enda større pakke til Ukraina verdt til sammen 12,3 milliarder dollar.

Powered by Labrador CMS