Nyheter

DESINFORMASJON: USA sprer «total desinformasjon» om Russlands intensjoner overfor Ukraina, sier utenriksminister Sergej Lavrov

Lavrov anklager USA for desinformasjon

USA driver massiv desinformasjon når de påstår at Russland planlegger sabotasjeaksjoner og invasjon i Ukraina, sier utenriksminister Sergej Lavrov.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det hvite hus hevdet før helga at Russland hadde sendt agenter inn i Øst-Ukraina for å utføre sabotasjeaksjoner i områdene som kontrolleres av russiskstøttede separatister. Dette angivelig for å få et påskudd til å invadere nabolandet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov avviser dette totalt og kaller det «total desinformasjon».

Tirsdag får Lavrov besøk av Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock, som mandag besøkte Ukraina der hun understreket at «diplomati er den eneste farbare veien» for å løse den spente situasjonen.

– En forutsetning for diplomati er å forstå motpartens synspunkter, selv om du noen ganger mener det helt motsatte. Det er derfor slike besøk er så viktige, særlig i slike vanskelige tider, sa Baerbock før hun satte seg på flyet.

Powered by Labrador CMS