Nyheter

LØSLATT: Julija Pajevska hjalp sårede soldater fra begge parter i krigen. Hun filmet arbeidet sitt i Mariupol mens byen var under russisk beleiring og ble senere tatt til fange av russiske styrker. Nå er hun løslatt.

Ukraina i natt: Russiske styrker har løslatt en sivil ukrainsk paramedisiner

Dette er noen av de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina natt til lørdag 18. juni.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

  • Russiske styrker har løslatt Julija Pajevska, en sivil ukrainsk paramedisiner som dokumenterte arbeidet sitt i den beleirede havnebyen Mariupol i en to uker lang periode tidligere i år. Opptakene klarte hun å smugle ut til nyhetsbyrået AP. Deretter ble hun tatt til fange av russiske styrker. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj opplyste i natt at hun nå er løslatt og hjemme igjen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

  • Ukraina har fått et lån på 7,3 milliarder kroner fra Canada. Pengene skal brukes til å finansiere prioriterte utgiftsposter, og spesielt utgifter til sosiale og humanitære formål.
  • Analyser av satellittbilder fra det private amerikanske selskapet Maxar viser stor nedgang i kornproduksjonen i Tsjernihiv-regionen og Zjytomyr-regionen med henholdsvis nesten 70 prosent og 67 prosent fra i fjor. Maxar-bilder viser også to russiske lasteskip med korn i ei havn på Krim-halvøya i mai i år, lastet med korn. Nyere bilder viser de samme skipene ligge ved kai i Syria, med åpne lasteluker.
  • Det er fullstendig nødvendig å snakke direkte med Russlands president Vladimir Putin i Ukraina, mener Tysklands statsminister Olaf Scholz. Han sier at både han og Frankrikes president Emmanuel Macron kommer til å fortsette med det. De to har hatt flere telefonsamtaler med Putin siden krigen startet 24. februar.
Powered by Labrador CMS