Nyheter

TALTE ETTER SEKS MÅNEDER: Den tidligere tyske statsministeren Angela Merkel mener at Russlands angrep på Ukraina er et «dypt brudd» i Europas historie etter andre verdenskrig. Bildet er fra 8.desember 2021.

Merkel bryter tausheten og kritiserer Ukraina-krigen

Tysklands tidligere statsminister Angela Merkel har for første gang gått ut offentlig for å kritisere Russlands krig mot Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Min solidaritet er hos Ukraina, som ble angrepet og invadert av Russland, og jeg støtter landets rett til selvforsvar, sa Merkel i en tale onsdag kveld.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Storbritannia sender rakettsystem til Ukraina

Hun sa at hun har vært tilbakeholden med å kommentere fra sidelinjen ettersom hun ikke lenger er regjeringssjef. Talen var hennes første offentlige opptreden på seks måneder.

Hun sa at hun støtter innsatsen fra den nåværende tyske regjeringen, EU, USA, Nato, G7 og FN «for å sikre at denne barbariske russiske krigsaggresjonen blir stanset».

Hun holdt talen foran 200 gjester under det som var et avskjedsarrangement for Reiner Hoffman, som nylig gikk av som leder for landets største arbeidstakerorganisasjon DGB.

Merkel sa at konsekvensene av krigen kan bli langtrekkende, spesielt for ukrainerne, men også for Europa, og hun kalte Russlands angrep på Ukraina et åpenbart brudd på internasjonal lov og et «dypt brudd» i Europas historie etter andre verdenskrig.

Powered by Labrador CMS