Nyheter

I KREML: Russlands president Vladimir Putin (til høyre) lytter til sin syriske motpart, Bashar al-Assad. Bildet er datert 13.september.
I KREML: Russlands president Vladimir Putin (til høyre) lytter til sin syriske motpart, Bashar al-Assad. Bildet er datert 13.september.

Assad besøkte Putin

Den syriske presidenten Bashar al-Assad og hans russiske motpart Vladimir Putin har hatt møter i Moskva.

Publisert

Militært samarbeid og erobring av opprørskontrollerte områder var temaet, ifølge statskontrollert syrisk TV. Det er uklart når møtet fant sted.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dette var første gang de to presidentene møttes siden et møte i den syriske hovedstaden i januar i fjor. Ifølge nyhetsmeldingen deltok også Syrias utenriksminister og Russlands forsvarsminister.

De to presidentene skal også ha snakket sammen om politiske prosesser i det krigsherjede landet.

Russland grep inn i den syriske borgerkrigen i 2015 og endret maktbalansen til Assads fordel. Regjeringsstyrkene kontrollerer nå mesteparten av landet. Flere hundre russiske soldater er utplassert i Syria, og Russland har også en flybase på landets middelhavskyst.

Opposisjonsaktivister har opplyst at russiske fly de siste ukene har gjennomført en rekke angrep mot mål i den opprørerkontrollerte Idlib-provinsen.

Powered by Labrador CMS