Nyheter:

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og den syriske presidenten Bashar al-Assad under førstnevntes besøk i Syria mandag.
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og den syriske presidenten Bashar al-Assad under førstnevntes besøk i Syria mandag.

Lavrov til Syria for første gang på åtte år

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov besøkte mandag Damaskus for å diskutere forholdet mellom Syria og Russland i lys av ny utvikling i regionen.

Publisert

Lavrov var del av en russisk delegasjon ledet av visestatsminister Juri Borisov, som ankom Syria søndag.

Det var hans første tur til Syria siden 2012, og på programmet sto et møte med president Bashar al-Assad samt samtaler med utenriksministerkollega Walid Muallem.

Under en pressekonferanse med Lavrov og Borisov sa Muallem at han hadde hatt «fruktbare og konstruktive» samtaler med Lavrov. Han sa også at det framtidige forholdet mellom Russland og Syria, både politisk og økonomisk, er «svært lovende», men han understreket også at myndighetene i Damaskus ikke vil støtte noen avtale som er i strid med den syriske grunnloven.

Lavrov sa på sin side at besøket i Syria dreide seg om å styrke forholdet mellom de to landene i lys av ny utvikling i regionen.

– Vi diskuterte situasjonen på bakken i Syria med president al-Assad, og vi understreket betydningen av å slutte rekkene i landet. Det er nye prioriteringer i Syria, som er gjenoppbygging og det å mobilisere internasjonal støtte til det, sa Lavrov.

Han nevnte også at det er land som er misfornøyd med utviklingen i Syria, og som forsøker å utøve økonomisk press mot Damaskus – noe som tolkes som en klar referanse til USAs beslutning om å innføre nye sanksjoner mot det syriske regimet.

Mens Lavrov ikke har vært i Syria siden 2012, besøkte president Vladimir Putin Damaskus i januar. Også i 2017 besøkte Putin Syria.

Russland har vært en viktig alliert for det syriske regime siden krigen i landet brøt ut i 2011.

Fikk du med deg denne? Stoltenberg fordømmer det han kaller likvideringsforsøk på russisk opposisjonspolitiker. – Bruk av slik gift er grusomt

Powered by Labrador CMS