Nyheter

Det britiske fartøyet HMS Defender har den siste tiden seilt i Svartehavet.
Det britiske fartøyet HMS Defender har den siste tiden seilt i Svartehavet.

Russland: Varselskudd avfyrt mot britisk marinefartøy i Svartehavet

Russiske marinefartøy og kampfly har skutt varselskudd mot et britisk marinefartøy i Svartehavet, opplyser det russiske forsvarsdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I følge russerne har det britiske skipet beveget seg tre kilometer inn i det Russland anser som sitt territorialfarvann utenfor Krim-halvøya, melder nyhetsbyråene Ria og Interfax.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Et russisk kampfly skal ha sluppet fire bomber i sjøen nær den britiske jageren HMS Defender, mens et patruljeskip avfyrte et skudd for å få britene til å endre kurs, skriver Bloomberg.

– Jageren ble advart om at det ville bli brukt våpen om den krenket Den russiske føderasjonens grenser. De svarte ikke på advarselen, heter det fra Russlands forsvarsdepartement. De sier det britiske skipet endret kurs og forlot området etter at varselskuddene var avfyrt.

Storbritannia har foreløpig ikke kommentert hendelsen. Verken Storbritannia eller landets allierte anerkjenner Krim som russisk territorium. Halvøya ble annektert fra Ukraina i 2014.

Det russiske forsvarsdepartementet har kalt inn den britiske militærattacheen ved ambassaden i Moskva, melder TV-stasjonen REN på Twitter.

Powered by Labrador CMS