Nyheter

SANKSJONER: Både den tyske statsministeren Olaf Scholz (bildet) og hans britiske kollega Boris Johnson vil ha ytterligere sanksjoner mot Russland etter bildene av døde i Butsja.

Europeiske ledere vil ha nye sanksjoner mot Russland etter Butsja-bilder

Både den tyske statsministeren Olaf Scholz og hans britiske kollega Boris Johnson vil ha ytterligere sanksjoner mot Russland etter bildene av døde i Butsja.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi vil gå med på ytterligere tiltak i løpet av de neste dagene, sa Scholz søndag, uten å gi detaljer om hva nye sanksjoner kan innebære.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Russlands president Vladimir Putin og hans støttespillere må stå til ansvar for sine handlinger, sa Scholz.

– Og vi vil fortsette å gi Ukraina våpen slik at landet kan forsvare seg mot den russiske invasjonen. Drap på sivile er en krigsforbrytelse, sa Scholz da han beskrev bildene av gater med lik og massegraver i Butsja, en forstad til Kyiv.

– Vi må uten stans etterforske forbrytelsene begått av det russiske militæret, la han.

Også den britiske statsministeren er sjokkert.

– Russlands grufulle angrep på sivile i Irpin og Butsja er enda flere bevis på at Putin og hans hær begår krigsforbrytelser. Jeg vil gjøre alt som står i min makt for å sulte ut Putins krigsmaskin. Vi innfører ytterligere sanksjoner og øker militær støtte, skriver han.

Powered by Labrador CMS