Nyheter

NO WAR: I denne rammen fra video holder Vladyslav Heraskevych, fra Ukraina, et skilt som leser
NO WAR: I denne rammen fra video holder Vladyslav Heraskevych, fra Ukraina, et skilt som leser "Ingen krig i Ukraina" etter å ha fullført et løp i skeletonkonkurransen for menn ved vinter-OL 2022, fredag 11. februar 2022, i Yanqing-distriktet av Beijing.

OL-utøver med bønn om fred i Ukraina

Akeren Vladyslav Heraskevytsj holdt opp en plakat med bønn om at det ikke blir krig i Ukraina etter sin OL-konkurranse. Han er bekymret før hjemreisen.

Publisert

— Jeg håper folket mitt får leve i fred. Jeg vil ikke reise hjem til død og fordervelse. Det kommer nyheter fra Ukraina hele tiden og man blir selvfølgelig nervøs, sier Heraskevytsj til VG.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge akeren tok IOC kontakt med ham og ga beskjed om at protesten ikke vil få noe etterspill, men at de gjerne vil bli kontaktet på forhånd neste gang.

Les også: Ukraina ber om møte med Russland

23-åringen ble nummer 18 i skeletonkonkurransen før han holdt opp plakaten.

Det er stor frykt for at situasjonen i Ukraina skal tilspisse seg. Russland har plassert tusenvis av soldater langs grensen og er i gang med militærøvelser både i Hviterussland og utenfor kysten av Ukraina. USA har advart mot at Russland kan invadere landet under OL.

Det har fått flere land, blant dem Norge, til å be sine innbyggere forlate Ukraina.

Powered by Labrador CMS