Nyheter:

Den russiske ambassaden i Oslo.

Russlands ambassade hevder diplomatens status er krenket

Ambassaden skriver i et innlegg på Facebook at deres representant ble anholdt uten grunn av PST under et møte med en norsk statsborger.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– 15. august 2020 ble visehandelsrepresentanten anholdt uten grunn av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) under møte med en norsk statsborger. Han ble ransaket og fikk ikke mulighet til å kontakte ambassaden eller tilkalle til hendelsens sted ansatte fra konsulatavdelingen, skriver den russiske ambassaden i Norge i et Facebook-innlegg onsdag.

Det var lørdag at en 50 år gammel norsk-indisk mann ble pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) på en restaurant i Oslo. Mandag ble han siktet for å ha avslørt statshemmeligheter.

Har du tips eller innspill i denne saken? Kontakt oss kryptert på appen Signal på +4745204315

Den russiske diplomaten 50-åringen møtte, er utvist fra Norge.

– Vi har orientert Russlands ambassadør om at en medarbeider ved den russiske ambassaden er uønsket som diplomat og vil bli bedt om å forlate Norge. Det er fordi han har utført handlinger som ikke er forenlige med hans rolle og status som diplomat, sier kommunikasjonssjef Trude Måseide i Utenriksdepartementet i en pressemelding, ifølge NTB.

Den russiske ambassaden skriver at den har uttrykt protest overfor Det norske utenriksdepartementet «i forbindelse med krenkelsen av diplomatens status».

– I Russland skal man sikkert trekke sine konklusjoner, skriver ambassaden videre.

DNV GL, selskapet mannen som nå er pågrepet jobber for, har mangeårig samarbeid med russiske selskaper og etater med olje- og gassproduksjon, skipsbygging, større infrastrukturbygging og annet som fagfelt, skriver ambassaden.

– Slik samvirkning har aldri vekket spørsmål hos den norske side, avslutter ambassaden innlegget med.

Powered by Labrador CMS