Nyheter:

Den russiske ambassaden i Oslo.
Den russiske ambassaden i Oslo.

Russlands ambassade hevder diplomatens status er krenket

Ambassaden skriver i et innlegg på Facebook at deres representant ble anholdt uten grunn av PST under et møte med en norsk statsborger.

Publisert

– 15. august 2020 ble visehandelsrepresentanten anholdt uten grunn av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) under møte med en norsk statsborger. Han ble ransaket og fikk ikke mulighet til å kontakte ambassaden eller tilkalle til hendelsens sted ansatte fra konsulatavdelingen, skriver den russiske ambassaden i Norge i et Facebook-innlegg onsdag.

Det var lørdag at en 50 år gammel norsk-indisk mann ble pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) på en restaurant i Oslo. Mandag ble han siktet for å ha avslørt statshemmeligheter.

Har du tips eller innspill i denne saken? Kontakt oss kryptert på appen Signal på +4745204315

Den russiske diplomaten 50-åringen møtte, er utvist fra Norge.

– Vi har orientert Russlands ambassadør om at en medarbeider ved den russiske ambassaden er uønsket som diplomat og vil bli bedt om å forlate Norge. Det er fordi han har utført handlinger som ikke er forenlige med hans rolle og status som diplomat, sier kommunikasjonssjef Trude Måseide i Utenriksdepartementet i en pressemelding, ifølge NTB.

Den russiske ambassaden skriver at den har uttrykt protest overfor Det norske utenriksdepartementet «i forbindelse med krenkelsen av diplomatens status».

– I Russland skal man sikkert trekke sine konklusjoner, skriver ambassaden videre.

DNV GL, selskapet mannen som nå er pågrepet jobber for, har mangeårig samarbeid med russiske selskaper og etater med olje- og gassproduksjon, skipsbygging, større infrastrukturbygging og annet som fagfelt, skriver ambassaden.

– Slik samvirkning har aldri vekket spørsmål hos den norske side, avslutter ambassaden innlegget med.

Powered by Labrador CMS