Nyheter

I DIALOG: Den russiske forsvarsministeren Andrei Belousov har vært i samtale med Lloyd Austin.

USA og Russland snakket om Ukraina i telefonsamtale

For første gang på over et år har USAs og Russlands forsvarsministre snakket sammen. De to landene vektlegger vidt forskjellige aspekter ved samtalen.

Publisert

USAs forsvarsdepartement skriver at Lloyd Austin «la vekt på viktigheten av å opprettholde kommunikasjonen på tross av Russlands pågående krig mot Ukraina».

Telefonsamtalen skjedde på initiativ fra USA. Russlandsforsvarsdepartement melder at forsvarsminister Andrej Belousov snakket om Ukraina med sitt motstykke.

– Belousov pekte på faren for ytterligere opptrapping av situasjonen i sammenheng med den pågående leveransen av amerikanske våpen til Ukrainas styrker, skriver Russlands forsvarsdepartement.

Samtalen tirsdag var første gang at Austin snakket med Belousov, som ble russisk forsvarsminister i mai.

Forholdet mellom de to landene har blitt mer anspent etter at USA nylig ga Ukraina grønt lys til å angripe mål på russisk territorium med amerikanske våpen.

Russland advarte USA mandag om «konsekvenser» etter et ukrainsk angrep på Krim-halvøya.

– USAs direkte involvering i strid som resulterer i at russiske sivile dør, kan naturlig nok ikke skje uten konsekvenser, sa Kreml-talsmann Dmitry Peskov.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS