Nyheter

FORBUD: President Volodymyr Zelenskyj sier Ukrainas nasjonale sikkerhets- og forsvarsråd forbyr arbeidet til prorussiske politiske partier. Her fra sin videotale fra gata foran presidentpalasset i Kyiv tidlig lørdag morgen.

Ukraina forbyr prorussiske partier

Ukrainas nasjonale sikkerhets- og forsvarsråd forbyr arbeidet til prorussiske politiske partier så lenge krigslovene er på plass i landet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

President Volodymyr Zelenskyj kunngjorde tiltaket i en videotale.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

— Aktivitetene til de politikerne som er rettet mot splittelse eller sammensvergelse, vil ikke lykkes, men vil få en kraftig respons, sa Zelenskyj, ifølge avisen Ukrainska Pravda.

Les også: Intense gatekamper i sentrum av Mariupol

Blant de berørte partiene er Opposisjonsplattformen – For livet og Opposisjonsblokken, som er representert i nasjonalforsamlingen.

De i alt elleve forbudte partiene anses enten som euroskeptiske, antiliberale eller prorussiske. Zelensky sa at Ukrainas justisdepartement er beordret til å implementere sikkerhetsrådets beslutning.

Powered by Labrador CMS