Nyheter:

Statsministerens kontor og Forsvarsdepartementet i Glacisgata 1 i Oslo er i første rekke sperret av med nedsenkbare pullerter. Deretter møter man flere pullerter og gjerder før man komme til inngangspartiet.

Ny studie: Synlige sikkerhetstiltak øker følelsen av trygghet på jobb

En studie som har blitt gjennomført etter terroren mot regjeringskvartalet i 2011 viser at synlige sikkerhetstiltak øker følelsen av trygghet på jobb.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden terroranslaget mot regjeringskvartalet i 2011 har Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) studert ansatte i departementene for å se hvordan terroren og påfølgende håndtering har påvirket dem. Ifølge rapporten øker synlige sikkerhetstiltak følelsen av trygghet på jobb.

– Vår studie av rundt 1.500 personer som var ansatt i regjeringskvartalet før 22. juli 2011, viser at sikkerhetstiltak faktisk ser ut til å øke subjektiv sikkerhet, sier forsker Alexander Nissen ved NKVTS.

Et argument som blir brukt mot synlige sikkerhetstiltak, er at de kan bidra til å øke folks frykt for nye angrep ved å signalisere fare og trigge negative følelser og minner.

– Det argumentet har lite forskning å støtte seg på. Det er nettopp dette vi forsøker å skaffe kunnskap om gjennom vår studie. Funnene våre viser ingen sammenheng mellom mengde synlige sikkerhetstiltak og opplevd frykt for nye terroranslag, forteller han.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS