Nyheter

PÅGRIPELSE: Lokalene til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Nydalen i Oslo.

Mann pågrepet og siktet for terrordeltakelse

En mann i Oslo er pågrepet og siktet for deltakelse i en terrororganisasjon. Samtidig er en norsk student i Bulgaria pågrepet i samme sak.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det dreier seg om støtte til al-Qaida, hovedsakelig på nettbaserte forum, sier politiadvokat Thomas Blom hos PST på en pressekonferanse.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han vil ikke si noe mer om hva slags type støtte det dreier seg om.

Mannen er varetektsfengslet i 14 dager med brev- og besøksforbud. Varetekten er begrunnet med bevisforspillelsesfare.

I tillegg er en norsk student pågrepet i Bulgaria. Den ene mannen er 22 år og den andre er snart 19 år, opplyser Blom.

– Pågripelsene i Oslo og Bulgaria fant sted tidlig i morgentimene tirsdag. Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke gi flere detaljer nå, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

Pågripelsene inngikk i en koordinert aksjon.

Mannen som ble pågrepet i Oslo er siktet for deltakelse i en terrororganisasjon, nærmere bestemt straffelovens paragraf 136a, som gjelder «den som danner, deltar i, rekrutterer medlemmer eller yter økonomisk eller annen materiell støtte til en terrororganisasjon».

– Det er på dette stadiet i saken ikke aktuelt å kommentere siktelsen utover at siktede ikke har deltatt i noen terrororganisasjon, og nekter straffskyld etter siktelsen, skrev forsvareren, advokat Roger Zimmer, til i en tekstmelding til NTB tidligere onsdag.

Politiadvokat Thomas Blom fører fengslingssaken for PST.

Powered by Labrador CMS