Nytt om navn

Mikrobiolog Ørjan Olsvik har i flere år vært del av Forsvarets Rapidly Deployable Outbreak Investigation Team.
Mikrobiolog Ørjan Olsvik har i flere år vært del av Forsvarets Rapidly Deployable Outbreak Investigation Team.

Hurtigruten henter inn mikrobiolog

Ørjan Olsvik, som tidligere har vært konsulent for FN, Nato og for Forsvarets medisinske tjenester under Ebola-utbrudd i Afrika, blir smittevernekspert for selskapet.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi er stolte av å forsterke det medisinske apparatet vårt gjennom å knytte oss til en slik autoritet på smittevern. Sikkerheten til gjester og mannskap om bord, og til samarbeidspartnere og folk i alle havnene vi besøker, skal alltid være Hurtigrutens øverste prioritet, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten i en pressemelding.

Olsvik har tidligere arbeidet ved US Centers for Diseases Control and Prevention (CDC). Nå skal han rådgi Hurtigruten på deltid, ved siden av sin professorstilling ved universitetet i Tromsø.

Han gjennomførte førstegangstjenesten ved Forsvarets mikrobiologiske laboratorium, siden arbeidet han ved Veterinærhøgskolen, før han fikk tilbud om å søle forskningsstipend og arbeidsopphold ved CDC, skriver Tidsskriftet til Den norske legeforening.

I flere år har han vært del av Forsvarets Rapidly Deployable Outbreak Investigation Team, som bistår når det er alvorlige infeksjonsutbrudd der norske soldater befinner seg.

Olsvik er med i siste epiode av Forsvarets forums podcast Krig & sånn. Lytt til den i lenken under:

Biologisk krigføring

Hvitt pulver i konvolutter, soppsporer og virus, hvordan brukes biologiske våpen og hvorfor skal vi bekymre oss hvis en motstander plutselig ruller ut en ny vaksine? Og hva har koronaviruset med potensielle våpen å gjøre? Ørjan Olsvik, som er mikrobiolog ved universitetet i Tromsø og Elin Anita Fadum ved Forsvarets helseregister svarer på hva de er mest redde for.

Powered by Labrador CMS