Nyheter

SENDTE NØDMELDING: Korvetten KNM Skjold hadde røykutvikling torsdag kveld. Her er hun avbildet under en øvelse i Porsangerfjorden i 2015.
SENDTE NØDMELDING: Korvetten KNM Skjold hadde røykutvikling torsdag kveld. Her er hun avbildet under en øvelse i Porsangerfjorden i 2015.

Korvett sendte ut nødmelding etter røykutvikling i maskinen

Korvetten KNM Skjold seiler mot Rørvik med én motor etter at den torsdag kveld sendte ut nødmelding.

Publisert Sist oppdatert

– KNM Skjold har hatt røykutvikling i maskinen, men seiler nå for egen maskin mot Rørvik, sier kommunikasjonssjef i Sjøforsvaret Torill Herland til Forsvarets forum torsdag kveld.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Har det vært dramatisk?

– De sendte ut en nødmelding, så Hovedredningssentralen har vært involvert. Men det er en automatisk nødprosedyre og de fikk kontroll etter relativt kort tid, sier kommunikasjonssjefen.

Røykutviklingen fant sted ved 18.30-tiden. Fartøyet seiler torsdag kveld sammen med redningsskøyta mot Rørvik, hvor hun skal ligge over natten. Der skal de vente på dagslys for å gjøre ytterligere undersøkelser.

Foreløpig er årsaken til røykutviklingen ukjent.

Korvetten var på vei sørover etter å ha deltatt på øvelse Joint Viking, som har foregått i Nord-Norge de siste to ukene.

Vakthavende redningsleder Olav Bjørgaas ved Hovedredningssentralen Nord-Norge forteller til Forsvarets forum at de fikk melding via Sjøforsvaret klokken 18.29.

– Det var KNM Skjold som meldte om varmeøkning og røyk i et maskinrom, forteller han. Derfor ble det sendt ut en såkalt panpan-melding, som er nivået under MAYDAY, forklarer redningslederen. Den meldingen går ut til fartøy i området om at det kan bli behov for assistanse.

Samtidig la redningsskøyta Harald V fra i Rørvik i retning korvetten, som da befant seg 8 til 9 nautiske mil unna. Den var fremme ved KNM Skjold cirka klokken 19,

– Kort tid etter meldte skipssjefen at de hadde kontroll over røykutviklingen, sier Bjørgaas.

Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med hendelsen.

Powered by Labrador CMS