Nyheter:

USA ber amerikanere forlate Irak umiddelbart

Det norske Utenriksdepartementet fraråder alle ikke-nødvendige reiser til og opphold i Irak.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det amerikanske utenriksdepartementet frarådet alle reiser til Irak også før fredagens angrep mot den mektige iranske generalen Qasem Soleimani og flere irakiske militstopper i Bagdad.

Det er ventet en kraftig iransk gjengjeldelse mot amerikanske interesser etter likvideringen i Iraks hovedstad.

Les mer om angrepet mot den iranske generalen her.

Amerikanske statsborgere bør forlate Irak med fly, så lenge det er mulig. Dersom ikke det er mulig, bør de reise til andre land på bakken, står det i meldingen på ambassadens nettsider

Ambassaden skriver at alle konsulære tjenester opphører inntil videre på grunn av militsangrep mot ambassaden. De advarer amerikanske statsborgere mot å oppsøke ambassaden og henviser til konsulatet i Erbil for visum og andre tjenester. 

I Det norske utenriksdepartementets reiseråd for Irak, heter det følgende:

«Utenriksdepartementet fraråder alle ikke-nødvendige reiser til og opphold i provinsene Duhok, Erbil og Suleimania. Alle reiser til eller opphold i øvrige deler av Irak frarådes».

– Det er et veldig sterkt reiseråd vi har i utgangspunktet. Vi følger situasjonen fortløpende, men vi har ikke gjort noen endringer i reiserådet ennå, sier kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg i Utenriksdepartementet til Forsvarets forum.

Den amerikanske ambassaden i Bagdad har lagt ut denne meldingen på sine nettsider. Skjermdump: U.S. Embassy & Consulates in Iraq


Powered by Labrador CMS