Nyheter:

Ny sivil jobb for Johannessen

​Odin Johannessen blir ny direktør i Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR).

Publisert Sist oppdatert

Johannessen starter i jobben 1. september. Han er i dag sjef for Hæren og har en lang og omfangsrik militær karriere. Da det ble kjent at Johannessen skulle gå av som sjef for Hæren, opplyste Forsvaret at han skulle videre i ny jobb som Director Operations and Planning Division i International Military Staff ved NATOs hovedkvarter i Brussel. De planene er nå endret.

– Jeg fikk en jobb i Nato, men har valgt å takke ja til jobben i NSR. Det er en unik mulighet for meg til å jobbe innenfor et meget viktig område. Jeg synes samtidig det er litt for tidlig å sitte i ro når man blir pensjonist som 60-åring og nå fikk jeg mulighet til å ta en ny jobb før den tid, sier Johannessen til Forsvarets forum.

Han gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer sammen med de ansatte i NSR og NSRs medlemmer.

– Vi er svært tilfreds med å få Odin Johannessen på laget, sier styreleder i NSR Tore Eugen Kvalheim til egne nettsider

– Med sin erfaring som en av Forsvarets øverste ledere vil han tilføre NSR og medlemsvirksomhetene verdifull kunnskap og sikkerhetsfaglig kompetanse vi vil kunne dra stor nytte av.

Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) er en medlemsorganisasjon som har som formål å forebygge kriminalitet i og mot næringslivet. Organisasjonens stiftere er Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Arbeidsgiverorganisasjonen Spekter, Hovedorganisasjonen Virke, Finans Norge, Norges Rederiforbund og Den Norske Krigsforsikring for Skib.