Nyheter:

Minnetale: – Det finnes ikke ord som kan avhjelpe den sorgen dere har og det tapet dere har lidt, sa forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen under Forsvarets minnedag.
Minnetale: – Det finnes ikke ord som kan avhjelpe den sorgen dere har og det tapet dere har lidt, sa forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen under Forsvarets minnedag.

Mintes dem som falt i tjeneste

– Vi har ingen å miste. Likevel har vi mistet noen, sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.

Publisert Sist oppdatert

​– I dag hedrer vi dem som fikk et for kort liv og som falt mens de var i tjeneste for Norge.

Det sa forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen under markeringen av Forsvarets minnedag på Akershus festning søndag 4. november.

Det er norske soldater i flere risikoområder og krigssoner.

– Soldatene kjenner risikoen det innebærer, og er villig til å møte denne risikoen fordi de er lojale. Vi sender våre beste folk fordi vi vet de utgjør en forskjell, sa admiralen.

Han understreket også om at det ikke bare er i krigssoner vi mister folk. Det skjer også her hjemme. Ulykker skal ikke skje, men vi blir minnet på at ulykker faktisk skjer. Bruun-Hanssen sa at det var hans ansvar som forsvarssjef at de som tjenestegjør i Forsvaret, har de beste forutsetningene - treningen, materiellet og lederne.


– Kjære pårørende Det finnes ikke ord som kan avhjelpe den sorgen dere har og det tapet dere har lidt. Det vil for alltid være et menneske mindre i livene deres.

Vi minnes dem i ærbødighet og takknemlighet, avsluttet forsvarssjefen.

Minnestund. H.K.H. Kronprins Haakon la ned krans. Stortingspresident Tone Trøen og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen var også til stede under seremonien. Etterpå var det minne- og forbønnsgudstjeneste i Akershus slottskirke.