DN: SAS har vunnet tilbake avtalen med Forsvaret

Norwegian klager på vedtaket.

​Ifølge Dagens Næringsliv har SAS kapret en viktig avtale med Forsvaret om kjøp av flybilletter de neste fire årene fra 2020. 

En ny, fireårig avtale omfatter i rundt 300.000 til 350.000 billetter årlig, og inntektene fra en slik avtale kan passere én milliard kroner totalt. 

Norwegian har hatt avtalen kontinuerlig i 12 år, og kan nå stå i fare for å miste den største kontrakten de har i Norge.

Fredag morgen hadde Norwegian trukket alle avganger på Bardufoss-Oslo fra og med utgangen av mars 2020 fra bookingsystemet, ifølge DN.  

Ifølge avisen kan det ha sammenheng med at Norwegian tapte konkurransen. Selskapet skal ha startet en klagesak på vedtaket, skriver DN, og viser til «flere kilder med innsikt i prosessen».

Verken SAS eller Norwegian ønsker å kommentere saken. Heller ikke Forsvaret ønsker å kommentere den nye avtalen for øyeblikket, og viser til at det pågår en klageprosess der partene skal sende inn sine innspill.

– Tildeling av rammeavtale innen flyreiser er gjort. Karenstiden løper fortsatt og Forsvaret ønsker ikke å kommentere utfall av konkurransen før karenstiden er ute, sier presseansvarlig Hans Meisingset i Forsvaret til avisen.