Veteranprisvinner samlet inn 130.000 kroner i juleauksjon

På fire år har Arild Lihaugs auksjoner bidratt til nærmere en million kroner til veteranformål.

Publisert Sist oppdatert

Siste tilskudd i rekken av auksjoner, er Lihaugs juleauksjon, der han i år samlet inn rett over 130 000 kroner. Fra tidligere år har han gjennomført auksjoner både sommer- og vintertid som de siste fire årene har innbragt opp mot en million kroner til sammen. Den meste kjente er juleauksjonen, som han også i år gjennomførte helt solo.

– Det har vært en stor jobb, nok en gang, sier Lihaug.
Selv om auksjonen ble avsluttet 2. desember i år, og de siste varene ble sendt til budvinnerne denne uka, regner han ikke med å være helt ferdig med alle detaljer før i romjulen.

– Den vil nok følge meg gjennom julen, sier han.


Auksjonen har foregått på Facebook. Artiklene som auksjoneres er gaver han har samlet inn eller fått fra forskjellige bidragsytere.

– Det er i grunnen alt mulig. Fra signerte bøker, avdelingsmerker, motorsykkeljakke, solbriller, coiner, DAB-radioer, gamle uniformer, pins, slips, krus, kopper, termoser og kart sier Lihaug. 

I alt er over 1000 gjenstander i til sammen 324 auksjoner fått nye eiere. De fleste er solgt for mindre beløp.

– Men mange bekker små blir til en stor elv. Jeg er bare glad for å hjelpe andre, sier Lihaug fornøyd.

Mange bekker små blir til en stor elv.

Lars Finstad i Stiftelsen Veteranhjelpen er veldig fornøyd med Lihaugs auksjoner.
– Han gjør en veldig viktig jobb og samler inn mange penger til veteranene. Dette kommer godt med i vårt arbeid, sier Finstad.

Den nøyaktige summen Lihaug har overført til Veteranhjelpen er 132 454 kroner.

– Det er jo egentlig veteraner som har hjulpet veteraner gjennom auksjonen.  Det aller meste er kjøpt av veteraner gjennom Facebook-siden, sier Lihaug. Auksjonen varte fra 11. november og i tre uker.

Til og med den godt brukte snømannen fikk jeg solgt - i år igjen

– Fikk du solgt alt?
– Til og med den godt brukte snømannen fikk jeg solgt - i år igjen.
– ?
– Det er en bøtte med vann og en gammel gulrot oppi. Den gikk for 950 kroner. Jeg har solgt den hvert eneste år. Den skal selges neste år også, sier Lihaug.