Nyheter:

Brigader Gunn Elisabeth Håbjørg ble formelt satt inn som sjef på Hamar av forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen. Foto: Morten Aune
Brigader Gunn Elisabeth Håbjørg ble formelt satt inn som sjef på Hamar av forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen. Foto: Morten Aune

Ny sjef på Hamar lover mer digitalisering

Med etableringen av HR-huset på Hamar, tar Forsvaret i bruk flere av storsamfunnets systemer.

Publisert Sist oppdatert

Under truende regnskyer valgte Gunn Elisabeth Håbjørg «regntalen», gjorde det kort og sendte de ansatte inn til lunsj etter seremonien utenfor Ridehuset på Hamar. I dag tok hun over som sjef for Forsvarets personell- og vernepliktssenter. Til stede var familie, sivile og militære gjester, blant andre varaordfører i Hamar, Ombudsmannsembetet og politimesteren i Innlandet.

– Jeg gleder meg til jobben, sa hun etter at forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen formelt satte henne inn som sjef for Forsvarets personell- og vernepliktssenter (FPVS).

Inn i fremtiden

Først roste forsvarssjefen avtroppende sjef Jan Erik Thoresen for å ha tatt FPVS inn i fremtiden de siste fem årene, gjennom omorganiseringen og opprettelsen av FPVS fra tre tidligere driftsenheter i Forsvaret.

– Det har vært en av de største omstillingene i Forsvaret de siste årene og det har Thoresen og dere på Hamar gjort på en fremragende måte, sa forsvarssjefen blant annet.

– Hva forventer du av FPVS de neste årene?

– Forventningen er at de videreutvikler organisasjonen enda mer og at den skal levere gode tjenester til brukerne i Forsvaret. At ansatte nå får lønnsslippen på Altinn er et fantastisk eksempel på hvordan man kan bruke storsamfunnets systemer også i Forsvaret, mener Bruun-Hanssen.

Han sier dette om etableringen av HR-huset på Hamar.

– Det har gått bra, men det er mye igjen før vi er helt fornøyd med organisasjonen.

Forsvarssjefen sier han ikke nødvendigvis er opptatt av gevinster, men at Forsvaret blir effektivt og kan levere på best mulig måte til sluttbrukerne.


Min Side til vernepliktige og HV-soldater

Brigader Gunn Elisabeth Håbjørg sier de kommer til å ha fokus på digitalisering.

– Blir det flere systemer og informasjon på åpne kanaler for ansatte i Forsvaret?

– Vi må stadig utvikle nye kanaler. I dag har vi eksempelvis mange som ikke har tilgang til de graderte systemene, blant annet de som er inne til førstegangstjeneste og HV-soldatene. De vil få bedre muligheter med Min Side-løsningen, sier Håbjørg.