Nyheter:

Ny sjef for Forsvarets fellestjenester

Arne Opperud blir ny sjef for Forsvarets fellestjenester.

Publisert Sist oppdatert

Brigader Arne Opperud, som i dag sjef for styringsavdelingen i Forsvarsstaben (FST), blir ny sjef for Forsvarets fellestjenester, og dermed også kommandant på Akershus festning. 

S
jefsskiftet skjer mandag 16. desember. Han overtar jobben etter Trond Kotte som tidligere er utnevnt til generalmajor og sjef for økonomiavdelingen i Forsvarsstaben.

– Forsvarets fellestjenester er en avdeling med godt renommé, og som har et stort mangfold av avdelinger som leverer tjenester med høy kvalitet innenfor mange fag. Det er mye nytt jeg må sette meg inn i. Som leder vil jeg legge til rette for at alle avdelingene skal få utvikle gode fellestjenester for økt operativ evne,  skriver Arne Opperud i en epost til Forsvarets forum.

Som kommandant på Akershus festning blir Opperud også Forsvarets representant ved statsbesøk, seremonier, parader og på slottet.

– Vi skal hele tiden holde våre tradisjoner i hevd og levere offisielle seremonier med høy kvalitet. Jeg gleder meg til å bli kjent med mange nye medarbeidere, skriver den nye lederen for Forsvarets fellestjenester.

Opperud har tidligere vært stabssjef for Hæren, og han har blant annet utdanning fra Norges handelshøyskole, stabsskolen og Krigsskolen.