Nyheter:

Søknadsfrist: 1. april.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2019 er det 75 år siden verdens største landgangsoperasjon fant sted. I løpet av noen få dager og uker ble rundt 150 000 soldater landsatt i Normandie. Norge og nordmenn spilte en rolle i operasjonen. Rundt 1000 sjøfolk på nærmere 50 norske handelsskip sørget for at tropper, materiell, ammunisjon, drivstoff og andre forsyninger ble landsatt. Sjøforsvaret bidro med ti fartøyer og nærmere 1000 mann. 34 nordmenn tjenestegjorde på britiske fartøyer. Norske piloter bidro til å gi operasjonen luftstøtte, og ganske snart ble også norske bakkemannskaper overført til de allierte basene som ble etablert på fransk jord. 15 norske offiserer fra Hæren tjenestegjorde ved engelske avdelinger. En norsk meteorolog spilte en avgjørende rolle, og en norsk krigsfotograf tok bilder som ble publisert over hele verden.

Forsvarets forum inviterer deg til å bli med på en novellekonkurranse som skal handle om 2. verdenskrig og ha tilknytning til D-dagen – 6. juni 1944.

I tillegg til et honorar på 10 000 kroner får vinneren bli med på en krigshistorisk reise til Normandie sammen med Forsvarets forum. 

2. og 3. plass honoreres med 7500 og 5000 kroner.

Forsvarets forum forbeholder seg retten til å publisere bidragene i bladet og på våre nettsider. Publisering av innsendte noveller som ikke premieres, vil bli honorert med 2500 kroner.

Du bestemmer selv hvilket format du vil presentere ditt bidrag: som novelle, lydopptak (podcast) eller kanskje video?

Tekst: Maksimum 2500 ord.
Podcast: Maksimum 10 minutter.
Video: Maksimum 10 minutter. 

Send bidrag til [email protected] 

Powered by Labrador CMS