Nyheter

RAKETT: En TV-skjerm viser en nyhetskanal som rapporterer om Nord-Koreas rakettoppskyting med et arkivopptak av Nord-Koreas leder Kim Jong Un, på en togstasjon i Seoul, Sør-Korea, onsdag 25. mai 2022.

Nord-Korea med ny rakettest

Nord-Korea har skutt opp åtte kortdistanseraketter, opplyser den sørkoreanske generalstaben. Dette er dermed Nord-Koreas 18. rakettest så langt i år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De åtte ballistiske kortdistanserakettene ble skutt av på rad og rekke i løpet av en 35 minutter lang periode fra Sunan-området nær hovedstaden Pyongyang søndag morgen lokal tid med kurs for havet øst for Nord-Korea. Det uttaler den sørkoreanske militærledelsen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Foreløpig er det uklart hvor langt rakettene fløy.

Rakettesten er den 18. som landet har foretatt til nå i år.

25. mai gjennomførte Nord-Korea test av tre raketter. Blant disse tre antas det å ha vært et interkontinental ballistisk missil av typen Hwasong-17, som skal være Nord-Koreas kraftigste rakett. Mai-oppskytingen fant sted rett etter at USAs president Joe Biden hadde avsluttet en reise til Sør-Korea og Japan. De tre rakettene falt ned i havet utenfor Japans økonomiske sone.

USA og Sør-Korea har i flere uker advart om at Pyongyang kan komme til å gjennomføre en atomvåpentest, noe som hittil ikke har skjedd.

Derimot har Nord-Korea gjenopptatt bygging av en kjernefysisk reaktor, ifølge nye satellittbilder.

Powered by Labrador CMS