Nyheter

LEDER: Kim Jong-un sier Nord-Korea la fram sin strategi for forholdet til USA på et allmøte i sentralkomiteen i det nordkoreanske kommunistpartiet.
LEDER: Kim Jong-un sier Nord-Korea la fram sin strategi for forholdet til USA på et allmøte i sentralkomiteen i det nordkoreanske kommunistpartiet.

Nord-Korea: Må være klar for både samtale og konflikt med USA

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier landet må forberede seg på «både dialog og konfrontasjon» med USA og president Joe Biden, ifølge statlige medier.

Publisert

På et allmøte i sentralkomiteen i det nordkoreanske kommunistpartiet la Kim fram sin strategi i møte med Washington og «politikken til den nye amerikanske administrasjonen», melder det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge nyhetsbyrået understreket Kim behovet for både dialog og konfrontasjon, og han la spesielt vekt på å være «fullt forberedt for å kunne beskytte vår stats verdighet» ogsikre et «fredfullt miljø».

Les også: Nord-Korea kaller nabolandets president papegøye

Nord-Korea har anklaget Biden for å føre en «fiendtlig politikk» og mener det var et feilskjær av den amerikanske presidenten å si at han vil håndtere trusselen Nord-Koreas atomprogram utgjør «gjennom diplomati og kraftig avskrekkelse».

I 2019 uttalte Kim at Biden burde «slås i hjel med en stokk».

Da Sør-Koreas president Moon Jae-in gjestet Det hvite hus i forrige ned, forsikret Biden at han aldri kom til å møte Kim med mindre det gjaldt konkrete planer om atomnedrustning i Nord-Korea.

Bidens forgjenger Donald Trump skapte overskrifter, men lite diplomatisk framgang, da han møtte Kim ansikt til ansikt.

Powered by Labrador CMS