Nyheter:

BENSINBOMBER: Nordirsk politi ble i påskehelgen angrepet av probritiske demonstranter som er imot tollkontrollen mellom Storbritannia og Nord-Irland etter brexit.

Bensinbomber mot politiet i Nord-Irland

Det har vært uro flere steder i Nord-Irland i påskehelgen på grunn av spenning i forbindelse med brexit-restriksjonene og koronatiltak.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I Derry ble bensinbomber og murstein kastet mot politiet av probritiske demonstranter som i noen tilfeller var så unge som tolv år.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I Newtonabbey, ti mil unna, ble fem politifolk skadd i opptøyer søndag. 27 politifolk ble skadd i lignende opptøyer i Belfast og Derry fredag.

Spenningen har økt i Nord-Irland den siste tiden på grunn av tollkontrollen mellom Storbritannia og Nord-Irland som er innført etter brexit fordi Nord-Irland fortsatt er med i EUs indre marked.

Det bidro også til manges irritasjon at Sinn Fein-topper deltok i en begravelse der det var 2.000 sørgende til stede, i strid med koronatiltakene.

Powered by Labrador CMS