Nyheter

PENDLING: Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) vil ha slutt på pendlingen sørover av Forsvarets ansatte

Toppolitiker vil ha boplikt for ansatte i Forsvaret

Ansatte i Forsvaret bør bo der de jobber for å sikre beredskapen, mener Sp-nestleder og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim. Torbjørn Bongo i Norges offisers- og spesialistforbund sier seg uenig.

Publisert

Tvinnereim leder arbeidet med Senterpartiets nye partiprogram som skal vedtas neste år. Hun mener at trusselbildet og den nye sikkerhetspolitiske situasjonen gjør det nødvendig å ta i bruk tøffe virkemidler for å styrke norsk beredskap, skriver NRK.

– Vi må gjøre det mer attraktivt å bosette seg der man jobber. Men i tillegg må vi vurdere boplikt for Forsvarets ansatte, sånn at vi unngår denne massive pendlinga sørover, sier Tvinnereim.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hun mener også det kan bli nødvendig å redusere skattefordelene for ukependlere for å gjøre det mindre attraktivt å pendle til jobb.

Forslaget om boplikt vil virke mot sin hensikt, mener forbundsleder Torbjørn Bongo i Norges offisers- og spesialistforbund. Han tror det vil føre til at færre ønsker å jobbe i Forsvaret og at det vil øke mangelen på nøkkelpersonell.

– Det er ikke sånn at vi ikke har beredskap på en lørdag og søndag i Norge, selv om forsvarsansatte er en annen plass i landet. Så det blir litt for enkel retorikk fra Senterpartiets side, sier Bongo til rikskringkasteren.

Powered by Labrador CMS