Nyheter:

ØVER: Nederlandske og amerikanse styrker øvde sammen ved Olavsvern denne uken.
ØVER: Nederlandske og amerikanse styrker øvde sammen ved Olavsvern denne uken.

US Marines øvde ved Olavsvern

Nederlandske styrker satte i land kjøretøy og soldater fra U.S. Marine Corps ved marinebasen Olavsvern.

Publisert Sist oppdatert

Nederlandske styrker fra Dutch Royal Marines deltok i en samøvelse med US Marine Corps ved marinebasen Olavsvern denne uken. Det kommer blant annet fram av den offisielle Twitter-kontoen og Facebook-siden til U.S. Marine Forces Europe and Africa. Under øvelsen ble det blant annet satt i land soldater og pansret kjøretøy ved hjelp av et nederlandsk landgangfartøy.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Et pansret kjøretøy fra U.S. Marine Corps ble satt i land ved hjelp av et nederlandsk landgangsfartøy.
Et pansret kjøretøy fra U.S. Marine Corps ble satt i land ved hjelp av et nederlandsk landgangsfartøy.

For tiden bor og øver et nederlandsk styrkebidrag på rundt 70 stykker på Olavsvern.

Administrerende direktør i WilNor Vidar Hole har tidligere gitt utrykk for at det er økende alliert interesse for å ta i bruk marinebasen som tidligere var i Forsvarets eie.

– US Marines er veldig interessert i basen. Vi har også merket oss interesse fra Royal Marines som benyttet basen ofte mens den var i Forsvarets eie. Målet vårt er å utvikle den militære aktiviteten framover, sa Hole til Forsvarets forum.

Olavsvern består av et fjellkompleks på 25.000 kvadratmeter, inkludert et fjellbasseng med tørrdokk for ubåter, i tillegg til kaier og 13.000 kvadratmeter med kaserner, kontorer og verksteder. Basen ble avviklet i 2009 og solgt til private investorer i 2013.

Powered by Labrador CMS