Nyheter

ECLIPSE: Luksusbåter som denne er blant kjennetegnene til russiske oligarker. «Eclipse» er eid av Roman Abramovitsj og lå til kai i Tyrkia i mars. Foto: IHA via AP / NTB

Nederland beslaglegger 14 russiskeide yachter

14 russiskeide luksusbåter i nederlandske verft får ikke lov til å forlate landet, kunngjorde Nederlands utenriksminister Wopke Hoekstra onsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det dreier seg om tolv yachter som bygges ved verftene, hvorav flere er superyachter på over 35 meter, og to som var i havn for vedlikehold, skriver den nederlandske statskringkasteren NOS.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tollvesenet tillater ikke at båtene forlater Nederland på grunn av de strenge sanksjonene som er ilagt Russland av en rekke vestlige land.

Hoekstra skriver i et brev til det nederlandske parlamentet at 516 millioner euro – 4,92 milliarder kroner – i russiske aktiva er blitt frosset i landet, og 1,48 milliarder kroner i transaksjoner er blitt blokkert i Nederland.


Powered by Labrador CMS