Nyheter

TOPPMØTE: Om to uker er Jens Stoltenberg vert for Boris Johnson og resten av Nato-landenes ledere på forsvarsalliansens toppmøte. Ved klimatoppmøtet i november er rollene byttet om: Johnson er vert og Stoltenberg deltaker. Han er den første Nato-sjefen som deltar på et slikt toppmøte.

Stoltenberg til COP26 – blir første Nato-sjef på klimatoppmøte

Jens Stoltenberg blir første Nato-sjef som deltar på et klimatoppmøte. Etter det NTB erfarer har Boris Johnson invitert ham til COP26 i Glasgow i november.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nato-sjefen er onsdag i London som en del av oppkjøringen til Nato-toppmøtet i Brussel om snaut to uker. Der skal medlemslandenes ledere vedta reformpakken Nato 2030, der klimaendringene også er et tema.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg er veldig glad for å skulle delta på klimatoppmøte i Glasgow senere i år og er takknemlig for invitasjonen fra statsminister Boris Johnson, sier Stoltenberg til TV 2.

– Klimatoppmøtet er viktig. Alle verdens ledere og beslutningstakere samles for å ta beslutninger for å redusere verdens klimagassutslipp, legger han til.

FN-konferansen COP26 om klimaendringer skulle egentlig vært holdt i november i fjor, men ble utsatt på grunn av pandemien. Møtet i den skotske byen holdes i stedet de to første ukene i november i år.

Les også: Vil skrinlegge lov om innsamling av metadata

Powered by Labrador CMS