Nyheter

NORDISK BESØK: Finlands utenriksminister Pekka Haavisto, Natos generalsekretær Jens Stoltenberg og Sveriges utenriksminister Ann Linde avholdt felles pressekonferanser i Nato-hovedkvarteret i Brussel mandag.

Sverige sier seg fornøyd med å stå utenfor Nato

– Vi har lang erfaring med den militære alliansefriheten som vi har vært godt tjent med lenge, også i veldig vanskelige situasjoner, sier utenriksministeren etter møte med Nato-sjefen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Sveriges utenriksminister Ann Linde sier at Sverige er godt tjent med å stå utenfor Nato etter å ha møtt Nato-sjef Jens Stoltenberg i Brussel.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

På en pressekonferanse mandag sa Stoltenberg at Nato gjerne samarbeider med Sverige og Finland, og at døra står åpen for begge land.

– Vi står fast på ved ethvert lands rett til å velge sine allianser. Natos dør er fortsatt åpen. Det er bare opp til Finland og Sverige å velge sin egen vei, ikke Russland, ikke noen annen, fastslo Stoltenberg.

Men det så ikke ut til at Nato kan regne med noen nye medlemskapssøknader med det første.

– Vi har lang erfaring med den militære alliansefriheten som vi har vært godt tjent med lenge, også i veldig vanskelige situasjoner. Vi er overbevist om at det fortsetter å tjene oss vel, sa Linde.

Også Finlands utenriksminister Pekka Haavisto deltok på pressekonferansen.

Powered by Labrador CMS