Nyheter

Sveriges utenriksminister Tobias Billström, her på den internasjonale konferansen om bærekraftig utvikling i Arktis, Arctic Frontiers, i Tromsø i januar.

Tyrkia varsler flere møter med Sverige og Finland om Nato-søknader

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu varsler at de skal ha flere samtaler med de to landene angående medlemskap i Nato.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi er selvfølgelig klare for å gjøre det. Det er en god beskjed vi ønsker velkommen fra Tyrkia, sier Sveriges utenriksminister Tobias Billström, som mandag deltar på EUs utenriksministermøte i Brussel.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Billström opplyser også at giverkonferansen for Tyrkia som Sverige har tatt initiativ til, skal arrangeres i Brussel 16. mars. Initiativet er blitt godt mottatt i Tyrkia, ifølge den svenske utenriksministeren.

Billström forteller at den svenske regjeringen om kort tid kommer til å levere en såkalt tilslutningsproposisjon til Riksdagen, som må godkjennes av de folkevalgte for at Sverige skal kunne tre inn i Nato. Det samme gjorde Finland nylig.

– Det var det som var målsettingen for den svenske og den finske regjeringen, at vi skulle ligge nærme hverandre så langt det er mulig, sier Billström.

Powered by Labrador CMS